29-03-2019 - mateco helpt de bedreigde huiszwaluw.

Om de bedreigde huiszwaluw een beetje te helpen, heeft de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken vanmiddag samen met hulp van mateco nestkastjes opgehangen op een bijzondere locatie: onder de Stichtse brug in de A27.
Het idee was leuk, maar de uitvoer ingewikkelder aangezien de onderzijden van bruggen in Nederland niet altijd goed bereikbaar zijn en dus lastig om veilig nestkastjes aan vast te maken. Maar de werkgroep is voor geen gat te vangen: "Problemen zijn er om opgelost te worden." En zo kwamen ze bij mateco uit, eerst voor een laagwerker om van bovenaf de brug onder de brug te raken, maar dit was kosten technisch een minder interessant verhaal en zou heel veel hinder veroorzaken op de A27.
Na diverse locatie bezoeken en puzzelen hoe we dan met een hoogwerker door een natuurgebied, zonder de flora en fauna al te veel te verstoren, onder de brug konden krijgen, waarbij we rekening moesten houden dat de dichtbij zijnde laad- en loslocatie voor de vrachtwagen/dieplader op 1,8 km ligt van af de werklocatie hebben we afgelopen dinsdag met een S45-Trax het werk samen met de Vogelgroep uitgevoerd.
Omdat ook mateco graag zijn steentje bijdraagt aan een goed en leefbaar milieu (MVO) heeft mateco een heel groot deel van dit project gesponsord en hebben we om al het materieel te vervoeren waaronder de nestkastjes en gereedschap, ook nog een Kioto 4x4 buggy ingezet.
Voor de bediening van de hoogwerker en voor hand en spandiensten hebben we ook nog een machinist en technisch medewerker kosteloos ter beschikking gesteld.
En dat alles onder grote belangstelling van de pers, Rijkswaterstaat en diverse natuur organisaties.
Nou maar hopen dat de zwaluw net zo blij is.

Rekening houdend met de diverse aanbevelingen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19), beperkt mateco het fysiek contact met derden tot een minimum. We doen dit uit bezorgdheid voor de gezondheid van onze klanten, onze medewerkers en hun familie. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te garanderen, blijven onze kantoren en onze vertegenwoordigers bereikbaar via telefoon en mail.

De technici en chauffeurs die bij u interventies of leveringen verrichten, werd gevraagd om de strikte hygiëne-normen te respecteren en voldoende afstand bij het contact te bewaren. We sluiten echter niet uit dat de komende dagen/weken er mogelijke vertragingen kunnen optreden. We danken u voor het begrip en vertrouwen