BMWT/TÜV Training - Veilig werken met de verreiker

BESCHRIJVING

  • Veilig opstellen en gebruiken van de verreiker.
  • Inzicht verkrijgen in de (on-)mogelijkheden van de verschillende soorten verreikers, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd.
  • Deze training wordt gegeven op een mateco vestiging of incompany

INHOUD

Alle medewerkers die voor het uitvoeren van hun werkzaamheden een verreiker moeten bedienen. Alle werkvoorbereiders (werkgevers) die moeten kunnen beoordelen wat de risico's van het werken met een verreiker zijn en hiervoor passende maatregelen nemen.

DOELGROEP

Alle medewerkers die voor het uitvoeren van hun werkzaamheden een verreiker (gaan) gebruiken en deze zelf moeten bedienen.

Alle werkvoorbereiders (werkgevers) die de risico’s van het werken met de verreiker moeten kunnen beoordelen en hiervoor passende maatregelen nemen.

VOORKENNIS

Enige voorkennis van het werken met een verreiker is een pré, maar geen must

PRAKTISCHE INFO

Voor deelnemers met (enige) ervaring is de opleidingsduur 1 dag.

's Morgens theorie over:

  • Soorten verreikers en hun onderlinge verschillen
  • Arbo-wetgeving
  • Inzetomstandigheden
  • Veiligheidsfuncties en dagelijkse controle
  • Toetsingsexamen

Na de lunch volgt de praktijk, waarbij voldoende verreikers beschikbaar zijn. Ook het praktijkgedeelte wordt met een examen afgesloten.

EXAMEN

Zowel het theoriedeel ('s ochtends) als het praktijkdeel ('s middags) wordt afgesloten met een examen.

CERTIFICAAT

Is de cursist voor beide examens geslaagd, dan krijgt hij of zij een certificaat toegestuurd.

SUBSIDIE INFO

 

Op verzoek

Rekening houdend met de diverse aanbevelingen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19), beperkt mateco het fysiek contact met derden tot een minimum. We doen dit uit bezorgdheid voor de gezondheid van onze klanten, onze medewerkers en hun familie. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te garanderen, blijven onze kantoren en onze vertegenwoordigers bereikbaar via telefoon en mail.

De technici en chauffeurs die bij u interventies of leveringen verrichten, werd gevraagd om de strikte hygiëne-normen te respecteren en voldoende afstand bij het contact te bewaren. We sluiten echter niet uit dat de komende dagen/weken er mogelijke vertragingen kunnen optreden. We danken u voor het begrip en vertrouwen