← Terug

Telematica en GPS

Bij mateco is al het verhuurmateriaal uitgerust met zogenaamde telematica-units, waarmee we via GPS de positie van het materiaal kunnen bepalen en andere belangrijke machinegegevens kunnen uitlezen.

Steeds weer krijgen we telefoontjes van onze klanten die hun gehuurde hoogwerker niet meer terugvinden op de bouwplaats - vooral op grote bouwplaatsen waar veel verschillende vakmensen werken. Helaas is het niet ongewoon dat verschillende bouwmachines worden opgepikt door "externe" bedrijven en zonder toestemming voor hun werk worden gebruikt. Deze worden dan ergens geparkeerd en aan hun lot overgelaten.

Het is dus goed dat we onze machines kunnen lokaliseren via GPS-tracering en onze klanten kunnen ondersteunen bij hun zoektocht met de nauwkeurigheid van in de handel verkrijgbare navigatiesystemen. Toegang tot de locatiegegevens van onze hoogwerkers is ook meer dan nuttig in geval van diefstal of voor diefstalpreventie. 

Maar dit zijn zeker niet de enige voordelen die het gebruik van telematica-units voor ons en onze klanten met zich meebrengt. Met behulp van de uitgelezen gegevens kunnen we op afstand alle belangrijke parameters zoals laadcycli en bedrijfstijden van onze hoogwerkers opvragen en zo het onderhoud van onze huurmachines op voorhand plannen. Nieuwere generaties machines beschikken over CAN-BUS-technologie, waardoor we over nog preciezere machinegegevens en foutcodes kunnen beschikken

Onze storingsdienst kan ook deskundige telefonische ondersteuning bieden bij acute technische problemen, waardoor storingen aan apparatuur zonder veel Downtime kunnen worden verholpen.

Om dit in de eerste plaats te voorkomen en ervoor te zorgen dat u uw gehuurde hoogwerker niet ter plaatse hoeft te zoeken, raden we u ten zeerste aan de sleutels aan het einde van het werk niet bij de machine te laten en, in het geval van schaarliften, ook het bedieningspaneel te weg te halen en veilig op te bergen. Op die manier blijft ons materiaal veilig onder uw hoede en hoeft mateco het zelfs niet te lokaliseren.

 

Naar boven

Reacties

Geen opmerkingen

Reactie plaatsen

* Deze velden zijn verplicht