← Terug

Mini rupskranen: tips & tricks

In onze verhuurvloot bieden we een aantal mini rupskranen aan. Deze lichtgewicht machines kunnen in veel verschillende situaties worden ingezet, zowel buiten als binnen. In onze vloot vindt u minikranen tot 19,60 meter werkhoogte en een hefcapaciteit tot 8 ton. 

De mini rupskranen zijn ruim inzetbaar doordat alles tot in de details bediend kan worden. Dit maakt dat mini rupskranen bijvoorbeeld ideaal zijn om glas te plaatsen met behulp van de UPG 600 glaszuiginstallatie. Het grote voordeel van een mini rupskraan is dat de armen op verschillende hoogtes gestempeld kunnen worden.

UPG 600

Qua voorzetapparatuur voor mini rupskranen heeft u bij ons verschillende opties, waaronder de UPG 600 glaszuiginstallatie. Deze glaszuiginstallatie wordt bevestigd aan een searcher hook, welke standaard wordt meegeleverd met de mini rupskranen. De UPG 600 heeft vier zuignappen (uit te breiden naar 8) die in verschillende configuraties gemonteerd kunnen worden waardoor panelen van maximaal 600kg gehesen kunnen worden. Hierdoor is de installatie op allerlei verschillende maten glasplaten te gebruiken. De uitbreidingsstukken kunnen gemakkelijk, snel en zonder gereedschap gemonteerd worden. De installatie werkt met een elektrisch vacuüm systeem dat werkt op een ingebouwde accu. De siliconevrije zuignappen laten geen sporen na op het glas. 

Onze machinisten

Een interview met één van onze machinisten: Wilfred van den Berg.

 

Wat vind je van het werken met een minikraan?

Werken met een minikraan is altijd weer een leuke uitdaging. De ruimtes zijn vaak klein en soms moeilijk te bereiken. Als allround machinist zit je elke dag op een andere machine. Soms is het even wennen als je weer met een minikraan op pad gaat, maar na een paar minuten weet je weer hoe deze specifieke kraan werkt. Het grote pluspunt is dat je altijd bezig bent met iemand te helpen met een uitdaging of om iets te bouwen of verplaatsen. Dit geeft wel de kick en voldoening als het weer gelukt is. Daarnaast is geen enkele opdracht hetzelfde.

 

Hoe reageren klanten op de machine?

Klanten reageren meestal positief op de mini-kranen. Het is en blijft een mooi stukje techniek, vooral de kleine MC285. Men is meestal verbaasd hoeveel techniek er tegenwoordig in een kraan zit en dat dit ook nog eens weg gestopt is in z’n klein apparaat. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden met een minikraan. Denk bijvoorbeeld aan de afstempelbreedte: deze is niet altijd variabel bij een mini-kraan, maar soms een vast gegeven. 

 

Kun je een aantal voorbeelden opnoemen van situaties waarbij een minikraan werd ingezet? 

Het meeste wordt een mini-kraan ingezet voor het plaatsen of vervangen van glas m.b.v. een glas-zuiger of voor het plaatsen van een stalen H of I balk. Glas is lastig te plaatsen, omdat je bijna nooit recht voor het werk kan staan. Hierdoor is het moeilijk manouvreren. Gelukkig hebben we tot nu toe iedere klus kunnen klaren!

 

Neem contact met ons op of maak gebruik van de Verhuurassistent voor meer informatie. 

Reacties
29.12.2023 | mini daru

The mini crane is one of the most versatile cranes available, suitable for both construction and the movement of heavy objects in factories or warehouses. Mini cranes are increasingly being used for installation work, where they are complemented by a basket.

Reactie plaatsen

* Deze velden zijn verplicht